DREAM CONTROL: ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ



Σε διαφήμιση γνωστής μάρκας ηλεκτρονικών διαβάζουμε:
 
«Αν υποφέρετε από συχνούς εφιάλτες και ανήσυχο ύπνο ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τη νέα εφαρμογή Dream: On για iPhone, που σύμφωνα με το δημιουργό της, καθηγητή Richard Wiseman, έχει τη μοναδική ικανότητα να ελέγχει τα όνειρα μας! Για να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή, πρέπει αρχικά να θέσετε το ξυπνητήρι (ώρα και τόνο) σας όπως και το θέμα (soundscape) του τι θέλετε να ονειρευτείτε. Στη συνέχεια τοποθετείτε προσεκτικά το τηλέφωνο σας στην άκρη του κρεβατιού με την οθόνη να κοιτά προς τα κάτω. Από τη στιγμή αυτή το Dream:On παρακολουθεί τις κινήσεις σας όσο κοιμάστε και τη στιγμή που θεωρεί ότι ξεκινάτε να ονειρεύεστε παίζει το soundscape της επιλογής σας…»1
Η εφαρμογή αυτή δεν είναι η μόνη καθώς πολλές εταιρείες έτρεξαν να προλάβουν τον συναγωνισμό του καλύτερου λογισμικού για έλεγχο ονείρων. Η εφαρμογή DreamZ εγγυάται και αυτή τον έλεγχο των ονείρων σας.
 

Τι είναι το συνειδητό ή «διαυγές όνειρο»;

Ένα συνειδητό όνειρο είναιένα όνειρο στο οποίο γνωρίζετε ότι ονειρεύεστε, ενώ είστε ακόμα στο όνειρο. Αυτή η συνειδητοποίηση σας δίνει την ευαισθητοποίηση / συνείδηση / διαύγεια στο όνειρο. Η λέξη «διαύγεια» σημαίνει να έχεις σαφείς σκέψεις και κατανόηση. Ωστόσο, ένα συνειδητό όνειρο δεν είναι απλά το όνειρο όπου έχετε τη κατανόησή του. Ο επίσημος ορισμός του συνειδητού όνειρου σημαίνει ότι ο ονειροπόλος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι… ονειρεύεται.


Τι είναι ο Έλεγχος Ονείρου;


Έλεγχος Ονείρου είναι συχνά αυτό που οι άνθρωποι σκέφτονται, όταν θέλουν να κάνουν ενδιαφέροντα πράγματα σε ένα όνειρο, σαν να ήταν πραγματική ζωή. Για παράδειγμα: Να έχουν σούπερ δύναμη, τηλεμεταφορά, τηλεκίνηση, να επισκέπτονται άλλους πλανήτες, και ο κατάλογος συνεχίζεται με μοναδικό όριο τη φαντασία σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου ο Έλεγχος Ονείρου δεν ταυτίζεται με το «διαυγές όνειρο» καθώς μπορεί κάποιος να έχει Έλεγχο στο όνειρό του αλλά χωρίς απόλυτη διαύγεια και αντίστροφα κάποιος με απόλυτη διαύγεια να μην έχει καθόλου έλεγχο. Γενικά έλεγχος θεωρείται όταν κάποιος δρα σε ένα όνειρο απολύτως συνειδητά με πρόθεση να αλλάξει ή να καθορίσει το περιεχόμενό του.


Καταγραφή Ονείρων


Η ανάκληση ονείρων είναι η ικανότητα να θυμάται κανείς τα όνειρα του. Η ικανοποιητική ανάκληση θεωρείται το πρώτο βήμα για την επίτευξη συνειδητού ονείρου. Η κύρια τεχνική που χρησιμοποιείται είναι να κρατά κανείς ένα ημερολόγιο ονείρων (ονειρολόγιο) στο οποίο να καταγράφει ό,τι όνειρο (ή τμήμα ονείρου) θυμάται ακριβώς μόλις ξυπνήσει. Στις γενικές οδηγίες για πετυχημένο Έλεγχο Ονείρων δίνονται κάποιες συμβουλές προεργασίας. Μπορείς να κρατάς ένα ονειρολόγιο δίπλα στο κρεββάτι, ένα τετράδιο που με το που ξυπνάς ή καθώς πίνεις τον καφέ σου στην κουζίνα να γράφεις για τα όνειρα που είδες το προηγούμενο βράδυ.. Αυτό είναι βασικό να γίνει όταν είσαι φρεσκοξυπνημένος και θυμάσαι λεπτομέρειες που αργότερα θα ξεχάσεις. Μπορείς να το κάνεις και online αν έχεις χρόνο στο Lucidpedia, ένα site που παρέχει αρκετά εργαλεία για την ανάλυση της πορείας σου στον ονειρόκοσμο, σαν ένα online προσωπικό ονειρολόγιο.
 

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς καταγραφή των ονείρων σε ονειρολόγιο εξυπηρετεί δυο σκοπούς: εξασκείς την μνήμη σου στο να κάνει ανάκληση ονείρων και “δηλώνεις” στον εαυτό σου ότι ασχολείσαι με τα όνειρα οπότε τον προγραμματίζεις κατά κάποιο τρόπο. Επίσης το ονειρολόγιο μπορεί να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις μοτίβα στα όνειρά σου, είτε αυτά αφορούν γεγονότα που συμβαίνουν συχνά στα όνειρά σου, οπότε θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις για να αναγνωρίσεις πότε ονειρεύεσαι ή θα μπορούσες να αναλύσεις το υποσυνείδητο υλικό που πιστεύεις πως σχετίζεται με οτιδήποτε που σε προβληματίζει.

Διαβάστε την συνέχεια στο egolpion

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

aytotokserate@. Από το Blogger.